Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen 

De Theorie/het gedachtengoed:

Teambuilding: wat is de werkelijkheid? Meestal ontstaan teams toevallig, verandert de samenstelling gaandeweg en wordt er niet, bij aanname, bekeken of de collega’s ook qua persoonlijkheid en karakter bij elkaar of bij de onderneming passen, om zo tot de perfecte synergie te komen.

Dat zou ook nogal wat inspanning kosten en is wellicht vaak niet eens haalbaar. Het is ook niet nodig.

Zeker in geval van een fusie of reorganisatie, kan het gebeuren dat een eens zo hechte groep, team of afdeling niet meer optimaal functioneert. Verandering in groeps-samenstelling of van werkplek, kan tot een disbalans leiden en zeker in het geval dat de hele bedrijfscultuur ‘op de schop’ moet vanwege, bijvoorbeeld, zo een fusie of overname, is dit aan de orde.

Dan wordt er in veel gevallen overgegaan tot de zogenaamde ‘hei-sessie’. Een aantal dagen op elkaar aangewezen zijn, zonder steun van het thuisfront, wil er nog wel eens toe leiden dat men elkaar graag tegemoet wil komen. Echter, zodra de ‘normale’ werksituatie weer is teruggekeerd, ebt het effect ook vaak snel weer weg.

Hoe kan het toch, dat het team ergens ‘op de hei’ een echt team kan zijn (of spelen?) en, eenmaal weer op de eigen bureaustoel gezeten, weer eilandjes vormt?
Dat, het is een open deur, is omdat er niets wezenlijk verandert. Mensen zijn flexibel en passen zich gewoon aan, aan de nieuwe situatie en daarna langzaam weer terug aan de oude. Het 'smeden van een topteam, alle neuzen dezelfde richting uit laten wijzen, het kweken van teamgeest': het 'huidige' teambuilden is volledig gericht op iets buiten jezelf. Wat doen wij, bij Heerlyckheid Theresia Peridot, dat hiervan afwijkt?

Ook dat is eenvoudig: wij werken, naast het teamgevoel, ook en wellicht wel vooral, aan ieder individu zelf. De begeleiding richt zich er op, dat eenieder persoonlijk beter in zijn vel komt te zitten, waardoor de samenwerking vanzelf al een stuk verbetert. Acceptatie van de ander, ligt immers in het verlengde van acceptatie van jezelf. Een andere manier van in de wereld staan en met diezelfde wereld omgaan, is iets dat zich nestelt in de ziel. En dat werkt dus anders dan een opgelegd omgangspatroon..hoe goed bedoelt ook.

Onze trainingen zijn er derhalve op gericht, dat je je hart open stelt, in eerste instatie voor jezelf en dat je vervolgens de wereld verbetert, door bij jezelf te beginnen, zoals het spreekwoord zegt!

Dat is pas echt investeren in mensen..De Praktijk:


Teambuilding bij Heerlyckheid Theresia Peridot kan op veel verschillende manieren worden ingevuld.

Wij bieden u trajecten van één of enkele weken lang aan, in de vorm van een dagelijkse of wekelijkse cursus met op elkaar afgestemde sessies (van een dag, dagdeel of enkele uren per keer).
Een andere invulling is een intensieve (weekend)retraite, waarbij men, naast de workshops, ook terplekke verblijft en gezamelijk (eventueel onder begeleiding) de eigen maaltijden bereidt en zo enkele dagen zeer intensief met elkaar doorbrengt. Een en ander kan begeleidt worden door een professionele coach, die gespecialiseerd is op het gebied van verandermanagement, personal training en organisatie- en gedragsvraagstukken.

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een dag of dagdeel in te vullen met een aantal coachingselementen.

Mogelijke workshops:

 • Teambuiling 101 (een traject van een twee dagen, verdeeld in vijf dagdelen én een terugkomdag na een maand, onder leiding van een ervaren coach)
 • Yoga (stel uzelf open, laat uw energie stromen)
 • Meditatie (uitermate gezond voor de geest en daardoor ook voor het lichaam)
 • Lichte oefeningen (even losmaken wat wellicht al een tijdje vast zit!)
 • Wandeling door het Zuid-Limburgse Heuvelland (onder begeleiding van een gids)
 • Mountainbike-tocht door het Zuid-Limburgse Heuvelland (onder begeleiding van een gids)
 • Oriëntaalse dansles (leer spieren bewegen waarvan u niet wist, dat u ze had en stel u open voor nieuwe ervaringen)
 • Butoh (Japans bewegingstheater, uit uw emotie)
 • Djembé (samen hetzelfde ritme aanhouden!)
 • Stilte-retraite (laat het overbodige achterwege)
 • Schermclinic (alleen gedurende de zomermaanden, buiten op de weide!)

Combinaties hiervan zijn natuurlijk ook mogelijk.
Ook bieden wij arrangementen aan in samenwerking met collega's uit de regio, zoals: huifkartochten, een bezoek aan Thermae 2000, Gaia Park, Mondo Verde of de botanische tuinen, een museumbezoek en overnachtingen in deze mooie streek.

Deze workshops kunnen geheel worden aangepast aan uw behoeften en doelstellingen. Onze coach zal zijn programma zodoende, in samenspraak met u, helemaal op maat vormgeven.


 

Personeelsfeesten, etcetera:

Hoeveel borrels, personeelsfeesten of bedrijfspresentaties heeft u bezocht, waarbij u niet verder kwam dan "en, hoe is het nu bij jullie op de afdeling/hoe bevalt de nieuwe organisatiestructuur?"
Wilt u eens écht contact met uw collega's leggen, in plaats van alleen de gebruikelijke beleefheden uitwisselen? Wilt u de jubilaris iets waardevols meegeven, waar hij of zij nog jaren plezier van zal hebben? Gunt u hem wellicht, voorafgaand aan die ene prachtige maar ook drukke dag, nog even een uurtje of dag rust en ontspanning? U heeft vast al wel eens zelf een bedrijfsfeest of afdelingsborrel georganiseerd en gemerkt dat u volledig opgeslokt werd door kleine calamiteiten.. daar is allemaal verandering in aan te brengen!
Door het een keer anders aan te pakken, heeft u weer voor jaren gesprekstof.

Wat dacht u van een meditatie, gevolgd door een heerlijke maaltijd, die door u zelf (onder begeleiding van een kok) samen, is bereid? Een dansworkshop voor de dames en een percussieworkshop voor de heren, afgesloten met een gezamelijk 'optreden', met daarnaast een kleine professionele show van beide artiesten/begeleiders? Of een wandeling, onder begeleiding, door het prachtige Heuvelland, gevolgd door een bourgondische maaltijd of juist een yoga-workshop, waarbij u de stram geworden spieren stevig masseert?

Wij kunnen ook uw bedrijfspresentatie in oriëntaalse sferen aankleden of uw (afdelings)borrel in een prachtig gerestaureerde carré-boerderij laten plaatsvinden, terwijl wij u omgeven met muziek, dans of een expositie.
Mogelijkheden te over..


Neem contact met ons op, voor een advies op maat!En meer..!

Onze workshops kunnen natuurlijk ook worden geboekt door andere gezelschappen, bijvoorbeeld voor familiefeesten, in het kader van bruiloften of als apart onderdeel van een verjaardagsfeest of jubileum.

Wilt u eens echt contact met uw familieleden leggen, in plaats van alleen de gebruikelijke beleefheden uitwisselen? Het samen volgen van een workshop, die uiteraard geschikt is voor familieleden van alle leeftijden, is echt een openbaring!

Wilt u het bruidspaar iets waardevols meegeven, waar ze nog jaren plezier van zullen hebben? Of gunt u hen, voor die ene prachtige maar ook super drukke dag, nog even een uurtje, dagdeel of dag rust en ontspanning? Of wellicht wilt u, samen met hen, een betekenisvolle dag doorbrengen?

U heeft vast al wel eens zelf een feest gegeven en gemerkt dat u zelf nauwelijks kunt genieten, vanwege uw gastvrijheid naar uw gasten toe en omdat het vat bier op het verkeerde moment leeg is, of een zekering doorslaat vanwege de extra feestverlichting... U heeft vast ook wel al vele feesten meegemaakt en daarbij vastgesteld dat de feestvierders eigenlijk niet verder komen als "en hoe is het nu met jou/ wat doe je nu?"

Daar is verandering in te brengen!
Ook hier geldt: door het een keer anders aan te pakken, heeft u weer voor jaren gesprekstof!

Wat dacht ú van een dansworkshop voor de dames en een percussie workshop voor de heren, gevolgd door een professioneel optreden van beide artiesten?
Of hoe lijkt het samen mediteren u, gevolgd door het nuttigen van een heerlijke maaltijd?
Het kan nóg anders: u kunt als gezelschap (onder begeleiding van een gids) een wandeling door ons prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland maken, gevolgd door een heerlijke bourgondische maaltijd, of in een Huifkar door heuvels en dalen rijden... waarna u samen de stram geworden spieren masseert, tijdens een heerlijke yoga workshop.
Mogelijkheden te over.

Neem contact met ons op, voor een advies op maat. Na het inventariseren van de wensen, ontvangt u van ons een persoonlijke offerte.

 

HOME

NIEUWS

AGENDA

CONTACT

INSPIRATIE